Passa al contingut principal

Mario Moreno conegut com "Cantinflas". La Burocràcia

  NOTA: Aquest escrit bé del meu anterior bloc publicat a epsley.blogcindario.com. Va ser publicat el diumenge, 23 d' octubre de 2022.

El següent article és un "speech" breu, però intens de l'actor Mario Moreno més conegut amb el sobrenom "Cantinflas". La pel·lícula es titula "El ministro y yo"(1976).

Vostès tenen un concepte molt equivocat del que és la burocràcia. Saben d'on prové aquesta parauleta. "Buro", del francès "bureau", que vol dir escriptori, i "cràcia" del grec "cratos" que significa poder. En unes altres paraules, millor dit, vostès exerceixen el poder des dels escriptoris. Però no tota la culpa és de vostès, no, si vostès són bona gent. La culpa és més aviat és dels seus superiors, de caps com vostè i de molts com vostè que són aus que vénen de passada. Que no ha sabut inculcar en els empleats públics el verdader sentit de la burocràcia i la responsabilitat que està encerra. Per què els errors en l'administració frenen el desenvolupament, el progrés, la democràcia..., ¿I saben el que és democràcia? El poder del poble para el poble, ja que vostès també són poble, s'obliden dels que estan allà a fora dels que esperen. Dels que fan cues com aquests! Que també són poble i que ells depenen de vostès, però vostès també depenen d'ells. Perquè ells, en pagar els seus impostos, les seves contribucions, li estan pagant els sous de tots vosaltres. Les seves vacances, els seus serveis mèdics i les seves jubilacions. En altres paraules, tots necessitem de tots(tothom). Vivim en un món agressiu, en un món angoixós, en un món on ningú creu que ningú. Hem perdut fins i tot en la nostra pròpia fe.

Segurament podem puntualitzar algunes coses, cert, però no és menys cert que el dia d'avui això encara continua succeint. Molt encertat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Divuit anys amb blogcindario(miarroba)

Estimada lectora o lector per problemes de  miarroba   des del dia 29 de desembre de l'any passat no he pogut actualitzar ni afegir cap article o enllaç. Vaig estar intentant posar-me en contacte amb persones administradores de  miarroba   i res de res. Així que traspassats quasi tots els articles a:  blogger  ( blogspot.com ), Wattpad i. emilopez.cat ( la meva web personal. Divuit anys de feina canviada en un bluf. Ha estat dur? Sí. Sobretot quan vaig veure el  problema , ja que internament deduïa que no m'ajudarien en res de res. L'administració porta inexistent des de ja fa anys. Detallaré els canvis realitzats. Tots els articles de tipus relats : 2006-2022 estan pujats en el Wattpad. Poemes, contes faules, monòlegs i històries vàries, les he posades allà. L'enllaç el teniu en la secció d'enllaços del nou bloc Tots articles de tipus d' opinió : Els escrits entre els anys 2005-2017. Els he pujat aquí. Tenen l'etiqueta: opinió. Els més actuals (2018-2022) e

El Nadal

  NOTA :  Aquest  escrit bé del meu anterior bloc publicat a epsley.blogcindario.com. Va ser publicat el d imecres , 28 de d esembre  de 2005 El dia d'avui l'esperit nadalenc s'ha convertit en un producte de venda per la majoria de les empreses. Només hem de veure aquests dies, en les grans zones comercials, la multitud de gent que s'aproxima per comprar un present a la seva parella, familiar o amic/ ga . Això es tradueix com els peixos grassos es freguen les mans.